Zaterdag 26 augustus  is de marathon gevist met 14 deelnemers. Helaas verliep de wedstrijd niet geheel vlekkeloos. Het ging al mis bij het loten van de kantnummers. De loting spoorde niet met de wijze waarop de nummers waren uitgezet. Op alles is een oplossing en om 8 uur stond iedereen gesteld om te vissen. Nog voor de toeter ging kwam er een boot aan die graag op de plaats van John Viveen wilde liggen. Met man en macht werden de spullen van John verplaatst naar een nog veel mooiere plaats. Eindelijk na een half uur vertraging kon er gestart worden. Het was inmiddels fantastisch weer geworden maar helaas er was bijna geen vis te vangen. Inmiddels kwamen de berichten binnen dat het op de Linge ook niet zo best ging. Onze clubfotograaf, Jan Lankhorst, had wel het bewijs dat Hans Groenen mooie vis aan het vangen was.

Foto van de spion.

 

 

Om 12 uur stond Gijs van Hees klaar met de broodjes die onze keukenprinses, Nettie,  voor ons klaar had gemaakt. Tijdens het eten werd afgesproken dat we tot half 3 zouden vissen omdat er bijna niets meer werd gevangen.

Het was nog niet gedaan met de problemen, na een uurtje vissen kwam er weer een boot en die vond de plaats  van Piet en Will wel aarding om aan te meren. Na snel overleg was iedereen het eens om de wedstrijd maar te beëindigen. Winnaar in het vak Merwedekanaal werd Will Zwaan met 3240 gram, 2e Cees van Baalen met 2090 gram en 3e werd de verhuisde John Viveen met 1960 gram. John was de enige met een dikke brasem.

Het vak Linge viste wel door tot 3 uur. Hoewel het daar ook niet makkelijk was werd er toch nog 20 kilo gevangen met 7 vissers. Overtuigend winnaar was daar Hans Groenen met 5940 gram. 2e werd Jan de Vos met 3820 gram en 3e werd ( de OUWE SANNIIE 2017) Wies Vroegh met 3200 gram.

Na een lange warme dag werd om 4 uur de prijzen bekend gemaakt in de ark. Natuurlijk werden er weer foto’s gemaakt. Bedankt Jan, Nettie voor de heerlijke broodjes en Gijs en Huib voor het bezorgen.