Op zaterdag 23 april 2022 stond de selectie dobbervissen op het programma. Er werd gevist in de Linge tussen Kedichem en Oosterwijk. Op dit parcours zijn in opdracht van Hengelsport Federatie Midden Nederland het afgelopen jaar 2 trappen bijgeplaatst om de toegankelijk naar het water te verbeteren. Voor deze wedstrijd hebben zich 33 deelnemers ingeschreven. Helaas waren hierbij geen teams aanwezig. De deelname viel enigszins tegen maar de reden hiervoor was dat dit weekend ook de TopCompetitie van Sportvisserij Nederland plaatsvond. De datum van de selectiewedstrijd dobbersvissen stond al eerder vast en kon helaas niet meer verplaatst worden.

Na de openbare loting begaven de deelnemers zich naar het wedstrijdparcours en mede gezien het prima weer gingen we hoopvol van start. De vangsten van de afgelopen weken gaven wel aan dat er op dit diepe stuk van de Linge voornamelijk wat kleine vis gevangen werd. De 33 deelnemers werden verdeeld over 5 vakken en dat betekende dat er totaal 9 deelnemers zich konden plaatsen voor het NK van Sportvisserij Nederland.

Na een half uur werd al duidelijk dat de vangsten niet echt goed zouden worden. Hier en daar werd slechts wat kleine voorntjes en posjes en een enkele bliek gevangen. In de loop van de wedstrijd lukten het slechts enkele om een brasem te vangen.

In vak A werd Gerrit Beekhuizen winnaar met 2810 gram. Peter Tenk werd 2e en Wout van de Berg 3e.

In vak B won Will Zwaan met 2970 gram. Ernst Salari werd 2e en Hans Valkenburg 3e.

In vak C won Wilbert Mentink met 1200 gram. Erik Derksen werd 2e en Kees van Doorn 3e.

In vak D won Dick Berens met 610 gram. Bob Frericks werd 2e en Anton Faro 3e. De verschillen in dit vak waren opmerkelijk klein.

In vak E won de talentvolle Mick Heyermann met 2590 gram. Peter Schoppers werd 2e en Peter Rovers 3e.

De vangsten waren dus niet al te best. Dit betekent dat Will Zwaan dit jaar de federatie kampioen dobbervissen 2022 is geworden waarvoor onze felicitaties.