Spring naar de hoofdinhoud

Uitbaggeren Lingehaven en haventje Kaliwal

Begin oktober wordt begonnen met het uitbaggeren van de Lingehaven.
Dat heeft ook gevolgen voor de ligplaatsen in het haventje aan de Kaliwal.
De steigercommissie is hard bezig om de boten die daar liggen, tijdelijk een
ligplaats aan de steigers in het Zwanenwater te geven. Een heel gepuzzel overigens.

Intussen is op en aan de Kaliwal al iets te merken van de komende werkzaamheden,
in de vorm van materiaal en een baggerboot.

De lange arm, voorzien van snijkop en zuigbuis, beweegt over de bodem.

Dit is het begin, de snijkop, die de bodem om woelt zodat de bagger kan worden opgezogen en afgevoerd. Wel een toepasselijke naam ervoor…

Voordat de werkzaamheden in de haven kunnen beginnen moeten alle boten worden verplaatst. Wanneer dat precies is, wordt nog aan de booteigenaren medegedeeld.

Gedurende de werkzaamheden in het haventje Kaliwal en nabij de laad en los steiger aan de Kaliwal zal het werkgebied worden afgezet. Het is dan ook verboden zonder toestemming van de aannemer zich binnen de afzetting te begeven.

Gijs Verhoef clubkampioen 2020

Zaterdag 19 september is het clubkampioenschap gevist aan het Merwedekanaal. 19 deelnemers waren aanwezig om te strijden voor de titel “Clubkampioen 2020”.

Er werd gevist in 2 vakken. De totaal winnaar werd Gijs Verhoef met 3731 gram. 2e werd de winnaar van het andere vak Will Zwaan met 2977 gram. Beiden wisten als enige een dikke brasem te vangen. 3e werd Herman Verhoef met 1851 gram. Jammer dat er zo weinig werd gevangen. De volledige uitslag staat op de website.

De clubkoerier, mevr. Groenen, zorgde weer dat de bloemen voor de prijsuitreiking aanwezig waren. Jan Lankhorst maakte nog wat foto’s van de winnaars.

 

De volgende wedstrijd is 3 oktober. Tot ziens.

 

 

Patrick Grootveld wint laatste zomerconcours

Patrick won met 3440 gram het laatste zomerconcours. Jan Lankhorst maakte weer leuke plaatjes zowel van de kant als uit de boot.

Tijdens de Ouwe Sannie waren vanwege de tropische temperatuur geen bloemen uitgereikt. Nu iedereen weer terug was van de vakantie werden alsnog de toppers gehuldigd met de Ouwe Sannie en een fraai boeket.

De winnaar Rien Melkert

2e Hans Groenen en 3e Bertus Viveen

 
Keuzemenu