Wintercompetitie 2023/2024

 

Heel enthousiast werd in oktober gestart met de wintercompetitie. Iedereen was goed voorbereid op het havenvissen. Vorig jaar was de vis al half januari vertrokken maar misschien zou het dit jaar beter zijn. Helaas was nu de vis al na 3 wedstrijden vertrokken. Met nog 9 wedstrijden te gaan werd er uitgeweken naar  de Linge, Merwedekanaal en Kaliwal. De vangsten vielen nog niet geheel tegen maar veel belangrijker was dat vissers toch iedere wedstrijd weer naar de ark kwamen.

De eerste wedstrijd in januari werd gecanceld  vanwege het hoge water en de sterke stroming , zelfs de steigers aan de Kaliwal stonden onder water. Na het hoge water was er bijna geen enkele vis meer te vangen. Van de 16 deelnemers wisten er maar 4 een visje te vangen. Gelukkig werd het weer daarna beter en ook liet de vis zich beter vangen.

De laatste wedstrijd werd gewonnen door Vak 1 Raymond Dolstra met 5280 gram en vak 2 door Leen van den Berge met 9260 gram

De sfeer tijdens de wedstrijden en in de ark was altijd heel goed. Toch werd er ook een felle strijd gevoerd voor de competitie maar altijd op een sportieve  manier. De spanning bleef tot het laatste moment. Winnaar werd Will Zwaan met 14 punten. 2e werd Herman Verhoef met 16 punten en 3e Marco Verlee met 19 punten.

 

De totale uitslag staat op de website.

De plaatsen 1 tot en met 12 kregen een prijs welke door Hengelsport Gorcum  gesponsord werd.

Natuurlijk was onze clubfotograaf Jan Lankhorst bij de prijsuitreiking aanwezig om de kampioenen te fotograferen, niet alleen nu was hij aanwezig maar ook regelmatig bezocht hij de wedstrijden.

De catering was ook prima verzorgt door Anja en Ben, omdat dit de laatste winterwedstrijd was stond er voor iedereen een lekkere kom erwtensoep klaar.

Alle deelnemers bedankt voor je deelname en iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd om de wedstrijden mogelijk te maken.

De wedstrijdcommissie