Zaterdag 2 juni is het Gorkums Open Kampioenschap gevist in het Merwedekanaal. Er werd in 2 vakken van 11 deelnemers gevist. Helaas vielen de vangsten erg tegen. Het eerste kwartier werd er bijna door iedereen wel wat vis gevangen maar het werd gaandeweg  de wedstrijd steeds moeilijker om een visje te haken. Er waren maar 2 vissers die gedurende de hele wedstrijd vis vingen.

In het eerste vak was Will Zwaan de winnaar met 3738 gram. Een heftige strijd werd uitgevochten om de 2e plaats, Jan de Vos ( 1016 gram) bleef met 24 gram verschil net René Bijl ( 992 gram) voor.

In het tweede vak was Kees van Bijnen uit Haarsteeg die met een mooie brasem het vak won met 2938 gram. Tweede werd de winnaar van vorig jaar Bep de Bruyn met 800 gram, derde werd Jan Vogel met 732 gram.

Na afloop werd de prijzen in de ark uitgereikt aan de deelnemers. De vak winnaars kregen tevens een mooie bos bloemen. Nettie zorgde voor lekkere hapjes voor alle teruggekomen vissers. .

Het was fantastisch visweer, de sfeer was goed jammer dat er niet veel vis werd gevangen. Hopelijk volgend jaar meer vis en meer deelnemers.