Zaterdag 3 juni organiseerde de hsv Gorinchem een open wedstrijd met de vaste stok. 26 deelnemers melden zich keurig op tijd in de ark. Inschrijven en snel een lekker bakkie koffie. Het weer werkte ook mee, een graad of 20 en weinig wind. Alle deelnemers in kolonne naar het Merwedekanaal, spiegelglad water en parkeren achter de vis stek. 8 uur begint de wedstrijd, snel voeren en dan maar vissen. Helaas had de vis ook een lang Pinksterweekend, bijten ho maar. Veel vissers moesten het doen met een enkel voorntje, bliekje of een grondeltje.

Er werd in 2 vakken gevist. In vak 2 was het Bep de Bruijn die een aantal mooie vissen wist te vangen, totaal 4880 gram, genoeg voor de dag winst. Zijn buurman Jan Broerss werd 2e met 2240 gram.

In vak 1 was Joas Kok overtuigend winnaar met 4060 gram, Michel Blom werd 2e met 1440 gram.

De prijs uitreiking was weer in de ark. Onder het genot van een drankje en een vette hap werden de prijzen uitgereikt en de winnaars in de bloemetjes gezet.

We kunnen terug kijken op een gezellig kampioenschap. Volgend jaar organiseren we zeker weer een wedstrijd. Ondanks de tegenvallende vangsten hopen we weer alle deelnemers te verwelkomen.

 Foto’s Jan Lankhorst